Wytrawna tarta z pomidorami

01 . 05 . 2021
𝒰𝓁𝓊𝒷𝒾𝑜𝓃𝑒 𝓌𝒶𝓇𝓏𝓎𝓌𝑜... Jakie jest Twoje? U mnie to zdecydowanie pomidor. Dlatego też, przygotowałam szybką majówkową tartę z pomidorami i musztardą. Blaszkę wyłożyłam gotowym ciastem francuskim. Na chwilkę włożyłam je do 180 stopni, aby lekko je podpiec. Następnie, posmarowałam całość musztardą, starłam troszkę mozzarelli (można ją zastąpić serem żółtym; ja akurat nie miałam), poukładałam na wierzch plasterki różnych pomidorów, plasterki szalotki, a po upieczeniu posypałam szczypiorkiem. Doprawiłam solą i pieprzem. Udało się nawet zjeść kawałek na trawie, w pełnym słońcu🙂. Dziś już inna pogoda. Dobrego dnia życzę, bez deszczu...

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ