Do porannej kawy krucha tarta z białą czekoladą i granatem. Koniecznie w towarzystwie kwiatów oraz śpiewu ptaków...Dobrego dnia:)
Składniki na foremkę o wymiarach 35 na 10 cm.
125 g mąki, 85 g masła, 40 g cukru, żółtko i łyżka zimnej wody oraz 100 g białej czekolady, 200 g śmietany 36%, łyżka mascarpone oraz ziarenka granatu.
Zagniatamy kruche ciasto i wylepiamy nim foremkę. Wstawiamy na 30 min do lodówki. Następnie pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach. Podgrzewamy śmietanę, rozpuszczamy w niej czekoladę, dodajemy mascarpone i ziarenka granatu, mieszamy dokładnie. Wylewamy na upieczony spód i wstawiamy do lodówki na parę godzin, aby stężało. Bon appétit.
KOMENTARZE (1)
Natalia
11.03.2022 11:46:32
Wspaniała tarta o ekskluzywnym smaku 😍 idealna na szczególne okazje
KOMENTARZE (1)