Tarta z białą czekoladą i granatem

23 . 04 . 2020
Do porannej kawy krucha tarta z białą czekoladą i granatem. Koniecznie w towarzystwie kwiatów oraz śpiewu ptaków...Dobrego dnia:) Składniki na foremkę o wymiarach 35 na 10 cm. 125 g mąki, 85 g masła, 40 g cukru, żółtko i łyżka zimnej wody oraz 100 g białej czekolady, 200 g śmietany 36%, łyżka mascarpone oraz ziarenka granatu. Zagniatamy kruche ciasto i wylepiamy nim foremkę. Wstawiamy na 30 min do lodówki. Następnie pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach. Podgrzewamy śmietanę, rozpuszczamy w niej czekoladę, dodajemy mascarpone i ziarenka granatu, mieszamy dokładnie. Wylewamy na upieczony spód i wstawiamy do lodówki na parę godzin, aby stężało. Bon appétit. 

KOMENTARZE (1)

Natalia
11.03.2022 11:46:32

Wspaniała tarta o ekskluzywnym smaku 😍 idealna na szczególne okazje

Zobacz odpowiedzi (1) / odpowiedz
Ida
21.03.2022 20:15:43

Cieszę się🙂

Odpowiedz

ZOSTAW KOMENTARZ