𝒮ł𝑜𝒹𝓀𝑜.
Majówkowy deser. Pyszny, kremowy sernik z pistacjami oraz białą czekoladą. Bez glutenu.
Na przygotowanie spodu potrzebujemy 250g zmielonych ciasteczek bezglutenowych, 60 g rozpuszczonego masła oraz 20g zmielonych pistacji. Ciasteczka, pistacje i masło mieszamy i wylepiamy masą spód tortownicy.
1 kg sera z wiaderka mieszamy robotem ze 150g cukru pudru, dodajemy 4 małe jajka, 2 łyżki śmietany 36%, 3 łyżki pasty pistacjowej, mieszamy robotem. Kolejność mieszania jest istotna, mieszamy tylko do połączenia się składników. Na końcu dodajemy 100 g rozpuszczonej i lekko ostudzonej białej czekolady. Wstawiamy do 160 stopni na ok 20 minut, obniżamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy jeszcze ok 50 minut. Pieczemy bez termoobiegu. Sernik ma być kremowy, można go wstawić na parę godzin do lodówki po upieczeniu.
#sernik#pistacja#białaczekolada #deser #pieczemy#dokawy #słodkości #piekębolubię #cheesecake #cheesecakelover #bakinglove #bakingtime #bakinglover #tartadequeso #gateauaufromage #majówka #weekendtime #weekendbaking #mojewypieki #wypiekidomowe #słodkie #bezglutenu #glutenfree
KOMENTARZE (0)