Sernik kokosowy

16 . 05 . 2020
Prawdziwa rozkosz. Jeśli lubicie połączenie kokosa z białą czekoladą, to ten sernik będzie idealny. W sam raz na rozpoczynający się weekend... 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka, 120 g cukru pudru, 5 jajek, puszka śmietanki kokosowej, 100 g wiórków kokosowych, 100 g białej czekolady, 200 g śmietanki do deserów 36%; spód: 160 g ciasteczek bezglutenowych, 50 g rozpuszczonego masła. Ciasteczka mielimy na pył, mieszamy z roztopionym masłem, wylepiamy spód foremki i wstawiamy do lodówki. W międzyczasie mieszamy robotem kuchennym twaróg, cukier puder, jajka, śmietankę kokosową, wiórki, śmietanę; na końcu dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. Pieczemy, bez termoobiegu, 20 minut w temperaturze 160 stopni, a następnie do godziny w temperaturze 100 stopni. Wkładamy do lodówki na parę godzin. Mniam:) 

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ