饾惞饾搰饾挾饾搩饾捀饾搳饾搱饾搥饾捑 饾搥饾搧饾挾饾搱饾搸饾搥
czyli sa艂ata z gruszk膮, orzechami i grzankami z serem. Na talerzu roz艂贸偶 li艣cie ulubionej sa艂aty, wymieszaj z sosem winegret (3 cz臋艣ci oliwy, jedna cz臋艣膰 octu lub soku z cytryny, s贸l, pieprz, odrobina musztardy Dijon). Na patelni, na 艂y偶eczce roztopionego mas艂a roz艂贸偶 plasterki gruszki i orzechy w艂oskie, polej delikatnie miodem, wymieszaj i zostaw na patelni 1-2 minuty na niewielkim ogniu. Roz艂贸偶 na sa艂acie. Na kawa艂kach bagietki/ulubionego pieczywa po艂贸偶 plasterki koziej rolady, w艂贸偶 na chwil臋 do piekarnika, by grzanki by艂y ciep艂e i chrupi膮ce, a ser lekko roztopiony. Podawaj z ciep艂ymi gruszkami, orzechami i grzankami, z kieliszkiem wytrawnego bia艂ego wina. Mo偶esz ser kozi zast膮pi膰 serem z niebiesk膮 ple艣ni膮 krusz膮c go bezpo艣rednio na sa艂at臋. Przyjemnego czwartku馃
KOMENTARZE (0)