饾挴饾挾饾搰饾搲饾挾 饾搰饾搳饾搱饾搲饾搸饾搥饾挾饾搧饾搩饾挾.
krucha, ma艣lana, z migda艂ow膮 nut膮 i truskawkami. Opr贸szona cukrem pudrem i przyozdobiona listkami mi臋ty z ogrodu.
150g m膮ki krupczatki, 30g m膮ki migda艂owej, 120g mas艂a, 60g cukru trzcinowego, 偶贸艂tko, odrobin臋 zimnej wody 艂膮czymy, zagniatamy, wk艂adamy do lod贸wki uformowany ma艂y, gruby placek. Po 15 minutach rozwa艂kowujemy okr膮g na papierze do pieczenia, ju偶 na p艂askiej blaszce z piecyka. Uk艂adamy truskawki na cie艣cie, zostawiaj膮c wok贸艂 wolne brzegi, kt贸re nast臋pnie zawijamy do g贸ry. Smarujemy rozbe艂tanym bia艂kiem kraw臋dzie. Pieczemy w 180 stopniach na z艂oty kolor.
Z moich truskawek wyp艂yn臋艂o troszk臋 soku. Akurat mi to nie przeszkadza. Je艣li jednak chcesz tego unikn膮膰, mo偶esz do pokrojonych truskawek doda膰 niewielk膮 ilo艣膰 m膮ki ziemniaczanej lub posypa膰 delikatnie ciasto, na kt贸rym uk艂adasz plasterki truskawek m膮k膮 migda艂ow膮.
Na ko艅cu tart臋 ozdabiamy listkami mi臋ty i cukrem pudrem. Mo偶na j膮 skonsumowa膰 z kulk膮 lod贸w waniliowych. Lekko ciep艂a z lodami to prawdziwa rozkosz鉂わ笍
KOMENTARZE (0)