Pieczona dorada z tymiankiem i sosem z sera pleśniowego

24 . 04 . 2020
Dziś pieczona dorada z tymiankiem i sosem z sera pleśniowego. Składniki: 2 dorady, 100 g sera pleśniowego niebieskiego, 100 g śmietany 18 %, świeży tymianek, cytryna, sól, pieprz. Dorady nacinamy, solimy, skrapiamy cytryną, do środka wkładamy gałązki tymianku i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. W rondelku podgrzewamy pokruszony ser pleśniowy ze śmietaną, dodajemy listki tymianku. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Dorady pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. Upieczoną rybę polewamy przygotowanym sosem. Podajemy z białymi szparagami i ziemniakami. Bon appétit.

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ