Rozpoczynając cykl moich propozycji śniadaniowych proponuję na dzisiejszy poranek owsiano-bananowe placuszki. Łatwo, szybko, pysznie i zdrowo.
Przygotowuję zazwyczaj dość sporo masy, przechowuję ją w lodówce i dzięki temu, nasze dwa kolejne dni rozpoczynają się bardzo przyjemnie. Polecam.
400 g płatków owsianych górskich namaczamy przez godzinę w mleku (ok. 2,5 szklanki). Następnie dodajemy 2 rozgniecione banany, 2 jajka, 4-5 łyżek ekologicznej mąki graham, cynamon i wanilię dodajemy wg uznania. Dokładnie mieszamy. Konsystencja nie może być zbyt luźna, ani zbyt zbita. Smażymy z obu stron, na maśle klarowanym, starając się uformować cienkie i małe placuszki. Podajemy same bądź z syropem klonowym, z owocami, z serkiem waniliowym, zgodnie z preferencjami:)
KOMENTARZE (0)