Naleśniki kasztanowe z serkiem waniliowym i sosem z ciepłych wiśni
10 . 03 . 2021
𝒞𝓇ê𝓅𝑒𝓈.
Naleśniki z dodatkiem mąki kasztanowej, do tego serek waniliowy, sos z ciepłych wiśni oraz trochę suszonego bławatka. Jak widać wzbudzają nie tylko moje zainteresowanie...
Naleśniki przygotowałam z mąki pszennej i kasztanowej w proporcji 50 na 50. Zaopatrzyłam się w nią, aby upiec ciasto z orzechami pekan. Zostało jej trochę, więc próbuję ją wykorzystać. Jest bezglutenowa, ma lekko słodkawy posmak i orzechowy aromat. Można używać jej do dań zarówno słodkich jak i słonych. Jest źródłem błonnika pokarmowego, witamin i składników mineralnych.
Znacie? Próbowaliście może dań/wypieków z dodatkiem mąki kasztanowej?
KOMENTARZE (0)