Naleśniki kasztanowe z serkiem waniliowym i sosem z ciepłych wiśni

10 . 03 . 2021
𝒞𝓇ê𝓅𝑒𝓈. Naleśniki z dodatkiem mąki kasztanowej, do tego serek waniliowy, sos z ciepłych wiśni oraz trochę suszonego bławatka. Jak widać wzbudzają nie tylko moje zainteresowanie... Naleśniki przygotowałam z mąki pszennej i kasztanowej w proporcji 50 na 50. Zaopatrzyłam się w nią, aby upiec ciasto z orzechami pekan. Zostało jej trochę, więc próbuję ją wykorzystać. Jest bezglutenowa, ma lekko słodkawy posmak i orzechowy aromat. Można używać jej do dań zarówno słodkich jak i słonych. Jest źródłem błonnika pokarmowego, witamin i składników mineralnych. Znacie? Próbowaliście może dań/wypieków z dodatkiem mąki kasztanowej?

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ