Mini mazurki pistacjowe

30 . 03 . 2021
饾憖饾捑饾搩饾捑 饾搨饾挾饾搹饾搳饾搰饾搥饾捑 饾搮饾捑饾搱饾搲饾挾饾捀饾捒饾憸饾搶饾憭. Spody mini mazurk贸w zrobione s膮 z klasycznego ciasta kruchego. Aby przygotowa膰 ciasto kruche zagniatamy m膮k臋, mas艂o, cukier w proporcji 3:2:1 z 偶贸艂tkiem i odrobin膮 wody. Krem przygotowany jest z mascarpone, bia艂ej czekolady i przede wszystkim, chrupi膮cej i przepysznej pasty pistacjowej. Proporcje poszczeg贸lnych sk艂adnik贸w nadzienia wed艂ug uznania. Sch艂odzone i nak艂ute/obci膮偶one spody pieczemy na z艂oty kolor w 180 stopniach. Na ju偶 ostudzone ciasto wyk艂adamy krem. Ozdabiamy. Ja, u偶y艂am to tego, rozdrobnionych pistacji niesolonych i bia艂ych kwiat贸w wi艣ni ozdobnej. Przechowujemy w lod贸wce, przed podaniem wyjmujemy z lod贸wki na minimum 30 minut. Kt贸ra z moich propozycji mazurkowych przypad艂a Ci do gustu? Czekoladowa z wi艣niami, r贸偶ana czy pistacjowa? 

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ