Mazurek r贸偶any

26 . 03 . 2021
饾挷饾捑饾憭饾搧饾搥饾挾饾搩饾憸饾捀饾搩饾憭 饾搶饾搸饾搮饾捑饾憭饾搥饾捑... Mazurek r贸偶any馃挄 Delikatny, na cieniutkim, kruchym i migda艂owym spodzie, z r贸偶anym kremem, z odrobin膮 bia艂ej czekolady, posypany p艂atkami piwonii. Aby przygotowa膰 sp贸d, zagniot艂am szybko 140g m膮ki pszennej krupczatki, 40g zmielonych migda艂贸w, 120g mas艂a, 60g cukru, 偶贸艂tko oraz 艂y偶k臋 lodowatej wody. W艂o偶y艂am na chwil臋 do lod贸wki. Nast臋pnie rozwa艂kowa艂am i wylepi艂am ciastem dwie obr臋cze cukiernicze, ka偶da o 20 cm 艣rednicy. Nak艂u艂am widelcem ciasto w paru miejscach. Upiek艂am w temperaturze 180 stopni na z艂oty kolor. Dwie 艂y偶ki mascarpone, 2 艂y偶ki g臋stej 艣mietany krem贸wki podgrza艂am i rozpu艣ci艂am w masie 1,5 艂y偶ki groszk贸w z bia艂ej czekolady. Doda艂am 1,5 艂y偶ki wody r贸偶anej oraz 200g konfitury z r贸偶y. Dok艂adnie wymiesza艂am. Wyla艂am na ostudzony sp贸d. Posypa艂am p艂atkami piwonii oraz liofilizowanymi owocami. Mazurek przechowujemy w lod贸wce, krem najlepiej przygotowa膰 wieczorem, na noc w艂o偶y膰 do lod贸wki. Serwowa膰 w dniu nast臋pnym. 

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ