Kasztanowe ciasto z syropem klonowym i orzechami pekan

10 . 03 . 2021
饾挦饾憸饾挿饾捑饾憭饾捀饾憸. Z虈ycze台, aby ten dzien虂 by艂 dla nas wyja台tkowy. Przy okazji, zostawiam przepis na wyja台tkowo dobre ciasto z dodatkiem ma台ki kasztanowej, syropu klonowego oraz orzecho虂w pekan. Przepis jest na blaszke台 o wymiarach 24 na 10 cm. 4 duz虈e jajka miksujemy z 300g mie台kkiego mas艂a. Dodajemy 260g cukru, 180g ma台ki pszennej, 60g ma台ki z kasztano虂w oraz 1,5 艂yz虈eczki proszku do pieczenia. Dok艂adnie mieszamy po dodaniu kaz虈dego sk艂adnika. Naste台pnie wlewamy 40ml syropu klonowego oraz dodajemy 260 g po艂amanych re台cznie przecho虂w pekan. Mase台 wylewamy do nasmarowanej i opro虂szonej ma台ka台 foremki. Pieczemy w 180 stopniach 50-60 minut. Po wystygnie台ciu ciasta, podgrzewamy w rondelku pare台 艂yz虈ek syropu klonowego przez chwilke台, az虈 syrop lekko zge台stnieje. Odstawiamy, aby syrop nie by艂 gora台cy. Wylewamy na ciasto i ozdabiamy je orzechami. Smacznego. Przepis @ellefr. Jes虂li masz mniejsza台 foremke台, moz虈esz zmniejszyc虂 o po艂owe台 sk艂adniki i przygotowac虂 mniejsze ciasto.

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ