Faszerowane kwiaty cukinii

08 . 05 . 2020
Dziś, dla odmiany, zdrowa i szybka do zrobienia przekąska. Faszerowane kwiaty cukinii. Składniki: 4-5 kwiatów cukinii, 2 łyżki ricotty, 2 łyżki kremowego twarogu, łyżeczka gęstego jogurtu naturalnego , szalotka, pół ząbku czosnku, sól, pieprz, oliwa z oliwek, orzeszki piniowe. Kwiaty cukinii myjemy i usuwamy pręciki. Na oliwie szklimy szalotkę, dodajemy wyciśnięty czosnek, mieszamy z ricottą, twarogiem i jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem. Przy pomocy jednorazowego rękawa cukierniczego faszerujemy kwiaty. Pieczemy skropione oliwą, w temperaturze 170 stopni, przez około 30 minut. Podajemy z uprażonymi orzeszkami piniowymi. Posypujemy solą morską. 

KOMENTARZE (0)

Zostaw pierwszy komentarz!

ZOSTAW KOMENTARZ